söndag 22 juni 2008

Vilket jobb - provätare av plättar!


Har testätit en delikatess, plättar nygräddade över öppen eld. Tillbehör: knaperstekt fläsk, sylt och grädde. Smakade utmärkt!

Har bokat svärföräldrarna att hjälpa till med lunchen under den klickerkurs jag ska ha här om två veckor. Svärfadern, Marino, har egenhändigt konstruerat en stek- och grillvagn för utomhusmatlagning och ville testköra lite. Naturligtvis ställde vi upp på en provätning! Fattas bara annat ;-)

Jag tror även att kursdeltagarna ska bli nöjda. Skulle någon inte gilla plättar går det även att grilla hamburgare eller annat gott. Helt klart blir den mesta mat godare när den tillagas och äts utomhus.

I kväll var det kursstart för kursen Hundmöten. Kursen handlar just om att träna sin hund i att möta andra hundar utan att dra i koppel, skälla eller göra utfall. Att en hund visar aggression i koppel är ett vanligt problem. Hunden kan kanske till och med umgås med andra hundar när den är lös, men vid möten i koppel beter den sig problematiskt. Kvällens kursdeltagare hade upplevt detta, men efter bara en stunds träning kunde alla fem hundar passera Käck någon gång utan att skälla eller liknande beteende. Än återstår en hel del träning för att mötena ska vara problemfria, men ägarna jobbade mycket bra och fortsätter träningen tills vi ses nästa gång. Ska bli spännande och se resultatet!

Avslutade kvällen med ett agilityträningspass vardera för mina hundar. Käck och Xhazi fick jobba med självständigt slalom i fart. Jag använder bara ett (för Käck två) hopphinder och fyra slalompinnar. Xhazi har svårt att komma i full fart och lyckas gå in rätt i slalomen. Han klarade övningen bra, men mer träning av den här typen behövs.

Körde också kontaktfältsträning. Här var jag både nöjd och inte nöjd... Det märktes att övning ger färdighet, men att färdighet också är färskvara. Det var ett tag sedan senaste kontaktfältsträningen, vilket visade sig i sämre prestationer för både Kaiser och Xhazi.
I veckan lär blir det intensivträning för Käck och Xhazi. Tävlingar till helgen i Gällivare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! De där plättarn såg ju supergoda ut, vilken kul grill-grej!!! (Ska visa Jimmy dvs)

Yvonne sa...

De var smarriga =)