lördag 21 juni 2008

Midsommar med sill och små grodor

Settern Emil med husse Pelle var våra midsommargäster.

Murriga moln hotade ställa in våra picknickplaner i går. Men vi trotsade regnhoten och cyklade in till stadsparken och träffa vännen Pelle. Regnmolnen infriade sina löften. Men ett par träd fungerade fint som tak och höll oss ganska torra när vi åt sillunchen med smågrodedans runt stången intill. Mysigt!

Stannade till hos svärföräldrarna för kaffe och smarrig jordgubbstårta innan vi trampade tillbaka till Bergsviken. På väg till sitt midsommarfirande kom Pelles föräldrar förbi och avlämnade Emil, en vacker grånosad setterherre på 12 år.

Kvällen blev riktigt solig och skön. Vi kunde äta grillmiddagen på verandan i behaglig sommartemperatur och faktiskt utan att störas alltför mycket av myggen.


Pelle och Måns resonerar över en öl inför kvällens viktiga (manliga) uppgift - grillningen.

Midsommardagen har varit lugn och behaglig. Har suttit och läst en bok, En doft av apelsin (bra), i de fina solstolar jag fick från tidningen när jag slutade för ett år sedan. Riktigt skön sommarkänsla! Tack PT!


Grillspett, gårdagens smaskiga middag. Med lite blötlagda hickoryspån på briketterna får man en extra god röksmak på köttet.

Inga kommentarer: