fredag 27 juni 2008

Upp till kamp!

Vi har flytt från Piteå. Stan har blivit invaderad. Av små fotbollsspelare i tiotusental. Varenda ställe som säljer godis, snacks eller hamburgare kommer att vara galet igenkorkade i helgen av hungriga ungar. Bussar kommer att proppa igen gatorna och varenda större gräsyta är överfylld av minimänniskorna. Den gigantiska fotbollscupen Piteå Summer Games har dragit igång.

Det är skönt att slippa stan den här helgen. Men anledningen till att vi dragit till Gällivare stavas förstås a g i l i t y.

Nu har vi kommit på plats med husvagnen på parkeringen vid Brukshundklubben Malmen. Den är också invaderad. Av mygg! I ett sjukt stort antal... Men jag har med myggmedel i alla varianter; tabletter till eluttag, spiraler till tältet, giftfri spray till hundarna och stick till oss. Upp till kamp!

Gällivare verkar även vara invaderat av MC-åkare. De har samlats till en stor träff strax utanför stan. Mitt i värsta grönskan har de slagit upp sina tält. De kan nog räkna med mygg... hehehe!

Nu är det dags att inta sängen. Visserligen är det sovmorgon. Första starten går inte förrän kl. 10.10. Men ska man lyckas bärga några priser gäller det att vara utvilad...
God natt!

Inga kommentarer: