lördag 7 juni 2008

The real stuff - kinakäk


Nu har jag äntligen ätit riktig kinamat. Granne med lägenheten finns Restaurang Ho's. Det är inte är en svensk krog som låtsas vara en kinesisk restaurang.

Här finns inte de typiska lamporna med tofsar i taket eller plastdrakar på väggarna, men väl några tavlor med Kinamotiv. På en Riktig Kinesisk Restaurang får man inte fråga efter ätpinnar, där får man fråga efter bestick.

Ett annat tecken på att man hamnat på en Riktig Kinesisk Restaurang är att det faktiskt finns kineser som äter där (utöver de som jobbar på stället). Ett par bort bort satt en kille med asiatiskt ursprung (min gissning Kina) tillsammans med sina kompisar. Min bordsgranne var en kinesisk tjej på dejt med svensk singelpappa med son. Hon kan verkligen hantera pinnar. Kunde inte undvika att höra att hon utan problem kan fånga flugor mellan pinnarna... Till den nivån har jag ett tag kvar, men jag får åtminstone i mig käket med pinnarna.

I stället för en tallrik får man en skål att äta ur. Tänkte först att de rört ihop beställningarna och trodde att jag skulle ha soppa. Sedan insåg jag att man faktiskt skulle äta maten ur skålen...

På vägen upp till lägenheten stötte jag på Kjell-Henry "Vasakronan" igen. Han har ryckt upp sig betydligt och bytt den gråa kalufsen mot en blonderad. Till det bar han en matchande gul-blå-heja-sverige-tröja och ett stort leende. Det märks att det fotbolls-EM sparkat igång!

Inga kommentarer: