måndag 23 februari 2009

Härlig helg var värd all trötthet

Oj, vad trött jag var när jag kom hem från Haparanda i går kväll! Efter middag och filmtittning slocknade jag i soffan. Vaknade klockan fyra för att gå och lägga mig igen. Att Måns väckt mig en gång därförinnan märkte jag knappt.

Men det var värt lite trötthet. Det varit en riktigt rolig helg! Även om det innebar att stiga upp klockan fem-sex på morgnarna och sitta i ett kyligt ridhus hela dagar med blöta skor (mina vattentäta dojjor gör inte längre skäl för namnet).

Jag och Katarina åkte upp på fredagen för att hinna med lite shopping. Fyndade en härlig orangefärgad microfleece på Haglöfs Outlet och två par snygga minilampor på Ikea till våra köksfönster. Lamporna matchar de vi har sedan tidigare över köksbordet. Dessutom hamnade en del annat i shoppingvagnen. Som 350 servetter och 26 musmattor.... Om kassörskan tyckte att inköpen var märkliga avslöjade hon det inte med en min. Musmattorna ska jag ha på agility- och klickerkurser. Servetterna? De kan man aldrig ha för många av!

Helgens tävlingar gick hyfsat bra. Framförallt är jag nöjd med det första loppet jag gjorde med Käck. Det flöt på riktigt fint och allt stämde. Skön känsla! Vi nollade, men tiden räckte inte till för att konkurrera om certet. Käck, som snart är tio år, kan inte riktigt slå de snabbsprungna border colliesarna. Men han var ändå duktig och supermotiverad!

Körde också med Kaiser i klass ett. Han har ju knappt tävlat tidigare. Det märks. Kaiser skulle hälsa på domare, funktionärer och snygga tikar. Men när han däremellan koncentrerar sig på agilityn är han riktigt duktig tycker jag. Farten finns absolut. Han har ett hindersug och hindersäkerheten börjar också bli bra. Så med mer rutin och mindre störningskänslighet kommer det att bli en bra agilityhund av honom.

Kommade vecka ser spännande ut. Bara en kurskväll, men jag har mycket skrivjobb att göra. Ska göra om mina kurskompendier och lägga dem på bildspel. På torsdag kan det bli valpfödsel om allt går enligt beräkningarna. Nedräkningen har börjat...

Inga kommentarer: