tisdag 1 juli 2008

Vardag igen efter härlig helg

Tillbaka i vardagen igen efter agilityresan till Gällivare.

Det blev en härlig helg, även om mördarmyggen däruppe var ett minus. Tävlingsdagarna var väldigt trevliga. Jag är skapligt nöjd med våra prestationer även om det resultatmässigt var både upp och ner... Precis som det kan vara i agility. Ibland är det mycket små marginaler som skiljer en vinst och en diskning åt.
Käck placerade sig tvåa på söndagen och som pris fick vi ett nytt presentkort till övernattning på Saltoluokta fjällstation med trerätters middag och frukost. Så nu får vi stanna där i två nätter. Det blir trevligt!

På hemvägen stannade vi till för att leta och logga några geocachinggömmor. Det första stoppet blev Porjus där vi fick titta närmare på den gigantiska dammen i den kraftverksanläggning som skapade hela samhället. Luckorna var stängda och älvfåran på den nedre sidan av dammen helt torrlagd. Det ser faktiskt lite kusligt ut:



Strax utanför Jokkmokk blev det ett stopp vid nästa kraftstation: Akkats. Här har dammen målats med samiska motiv av konstnären Bengt Lindström. Men målningarna hann vi aldrig titta närmare på. Himlen öppnade sig precis när vi hittat den gömda burken. Snabb loggning och sedan språngmasch tillbaka till bilen. Stannade sedan till i Jokkmokk och smörjde kråset på kommunens enda kinarestaurang (riktigt gott!)



Geocaching i Voullerim. Måns (och Xhazi) letar, men hittade vi inte burken. Kanske har den blivit bortspolad?

Vi stannade också till på ett häftigt ställe i Voullerim där en bilväg leder rakt genom vattnet! Men just nu var vattenmassorna alldeles för kraftiga för att vägen skulle vara öppen. Här skulle det också finnas en gömma, men möjligen hade burkeländet spolats bort av allt vatten. Vi hittade den inte i alla fall.


Käck i kvällssol. Bakom honom går en bilväg rakt genom älven. Men den syns inte (och var avstängd) på grund av högt vattenflöde.

Kaiser försöker fånga vågorna... hahaha!
När vi kom hem sent på kvällen och packade ur husvagnen fick vi en trist överraskning; ett öppnat mjölkpaket hade vält i kylen. Tillslutningen hade inte hållit tätt, utan mjölken hade runnit ut på golvmattan. Aaaagh! Det var bara att börja skura och tvätta matta! Inget man direkt var laddad för sent på kvällen och trött efter en aktiv helg. Men nu är husvagnen åtminstone välstädad inför semestern...

I går var det fullt upp. Bland annat var jag tvungen att göra klart och skicka in hemskrivningen till nästa träff på Canis klickertränarutbildning. Det var sista inlämningsdagen, men jag har helt enkelt inte hunnit tidigare.

Denna dag har varit lugnare. Skönt. Var på en picknick med mamma och mormor. En mysig och god lunch i det gröna blev det.

Inga kommentarer: