torsdag 31 juli 2008

Styling, slott och sushi


Det har varit en riktig lyxdag i dag!

Efter en sen kväll blev det sovmorgon till halv tio. Lång frukost (eller tidig lunch) och därefter väntade en bokad klippning hos en frissa i Köpstaden, som Färjestadens galleria heter. Frissan lade även en djupverkande behandling till mitt slitna och sommartrötta hår. Vilken skillnad det blev!

Efter hårstyligen blev det lite shopping. Det är rea, så för en dryg femhundring fick jag två par sommarbrallor, ett linne och en t-shirt. Måns köpte ett par Ecco-sandaler, något jag gjorde tidigare (supersköna) i Motala.

Nyshoppade och nöjda åkte vi tillbaka till campingen och drack kaffe och funderade över vad vi skulle göra resten av dagen. "Ska vi åka och kolla på Kalmar slott"? Japp! så blev det.

Kalmar slott är ett vackert slott med en mycket lång historia. Första befästningen på platsen byggdes redan på 1100-talet. Sedan har slottet byggts ut ett antal gånger. Under flera hundra år räknades det som ett nyckelfäste i Sveriges försvar. Här kan man gå en virtuell vandring och få flera intressanta fakta om slottet.

På väg från slottsturen svängde vi förbi Kama sushi, som Kalmars eminenta sushirestaurang heter, och plockade med oss middag. Här gör man man en av de bästa sushi jag ätit faktiskt. Jag blev inte besviken denna gång heller, mums!

I morgon packar vi ihop och lämnar Öland för att börja åka norrut. Känns lite sorgligt. Men vi kommer tillbaka fler gånger. Lita på det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stanna i Nyköping på vägen hem vettja ;)

Yvonne sa...

Nyköping låter trevligt! Är det där ni bor?

Anonym sa...

Exakt! Finns även nyköpingshus som sevärdighet om ni vill ha sightseeing ;)

Anonym sa...

Oj, vad avis jag blir! Vilken lyxdag!! Måste också fixa till med extremt tråkiga hår (trött och slitet här med)
Ha det!!!

Yvonne sa...

Hanna: Vi har stannar i Nyköping i natt, men tyvärr blir det inte tid för någon sightseeing. Vi måste vidare imorgon. Det hade förstås varit kul att träffa dig och Myra, men ni skulle ju flytta in hos oss ;-)

Laila: Det var inte bara lyxigt att få håret fixat, utan även en välgärning. =) Tycker att du ska unna dig lite hårlyx också. Det är du värd!