tisdag 15 juli 2008

Knökfullt i Västerås

I natt bor vi på camping i Västerås. Det var en lagom lång resa från Härnösand, cirka fem timmars körning, plus ett par stopp för mat och hundrastning.

Vi fick en plats, trots att den här campingplatsen är näst intill knökfull. Det pågår tydligen någon stor segeltävling för ungdomar i stan. Inte mindre än 80 husvagnar från Danmark står här för tävlingens skull, fick vi veta när vi kom. Glädjande nog för seglarna blåser det rejält här intill Mälaren. Blåsten gjorde att vi fick laga mat i husvagnen istället för på grillen. Men det gör inget, det blev en mycket god pastamiddag.

Vi har just varit på en hundrastning runt campingen och kollat in ekipagen häromkring lite närmare. Här finns flera gigantiska husvagnar, som den 10 meter långa Kabe Hacienda. Läste just i en gratistidning att just den vagnen tillverkas i cirka 100 exemplar per år. I närheten av oss står 3-4 vagnar av modellen. Husvagnen har tre rum, är bland annat utrustad med centraldammsugare, fullstor spis med grill och ugn, samt skinnklädel i soffgruppen. Wow! Man kan tycka att det ska vara besvärligt att dra en sådan lång vagn, men eftersom de som står här är reggade i Norge, verkar det funka bra att åka längre sträckor. Men jag tror inte att man luffar runt så mycket. Snarare parkerar på ett ställe hela sommaren. Det verkar i alla fall våra norska grannar ha gjort.

I morgon återstår bara ett par timmar till Karlstad. Nu är det dags att sova. God natt!

Inga kommentarer: