fredag 18 juli 2008

Full fart framåt i Karlstad!


Agilitytävlingen har startat. Här är en berger (dock inte Käck) som flyger över ett hinder.

Nu är Värmlandshöppet igång! Det är full fart på Skutberget i Karlstad. Här är en artikel om tävlingen, största i Sverige hittills, i dagens Nya Wermlandstidningen. Tävlingen har också uppmärksammats på lokala TV4.

Kanske var det mediauppmärksamheten som lockade hit en gruppresa med japaner. De såg väldigt malplacerade ut här, klädda i volangkjolar och lackskor. Givetvis också med kamror och videokamror i högsta hugg för att dokumentera denna exotiska företeelse. Gissa om det blev upphetsning när japanerna upptäckte en tjej som hade inte mindre än tre japanska spetsar!

Gårdagen blev väldigt lång. Först agilitytävlingar hela dagen och direkt efter det ett möte. Efter mötet rusade jag direkt till rallylydnadstävlingen. Först vid 21.30-tiden i går, fullstädigt utsvulten, blev det tid att äta middag.

Det var kul att köra en riktig rallylydnadstävling. Käck skötte sig ganska bra och fick ett godkänt resultat, 82 poäng av 100 möjliga (det behövs tre godkänt för uppflyttning). Xhazi blev för upphetsad och skällde tyvärr för mycket för att bli godkänd, men var duktig däremellan.

Hittills har inte agilityn gett några resultat att skryta över. Käcks hopplopp i går var snyggt, tills jag drog honom för långt mot en platt tunnel (som inte skulle tas då) och vi blev diskade.

Eftersom jag bara kör en hund per dag blev vi klara tidigt i dag. Känns skönt efter den långa och intensiva gårdagen. Resten av dagen ska vi ägna åt att leta ett på geocachegömmor i närheten och slappa i husvagnen. Om vi vi har lite ork över kanske det blir ett besök på den middag/pubkväll som arrangeras vid tävlingsplatsen.

Måns har kanske ett begränsat intresse för agility, men trivs om han får läsa en bok i tältet.

Inga kommentarer: