onsdag 30 juli 2008

Klotter med garn istället för färg

Här har en graffitistickare lämnat sina spår.

Vaknade i går av regnsmatter på husvagnstaket och tänkte att det skulle bli en ganska lugn dag. Kanske skulle jag få chansen att läsa alla de böcker vi har med. Eller åtminstone läsa någon sida till i den jag påbörjat för ett par veckor sedan...

Men regnet byttes snabbt mot sol så det var ju synd att inte utnyttja den. I stället blev den en runda med bilen för att besöka en massa platser och leta efter geocachinggömmor. Vi hamnade på en del både intressanta och vackra platser. På en plats var det hundarna som nosade upp den gömda burken!

Gulligt liten järnvägshållplats.

En rolig gömma var Karlevi Hpl, vilket måste vara världens minsta järnvägshållplats. Faktum är att den var så liten att först vi körde förbi utan att se den... Här fanns en smalspårig järnväg trafikerades fram till 1961. Spåret är borta men den lilla kuren finns kvar.


Här hittade vi också "stickad graffiti"(knitty graffiti) . Istället för att spreja ner byggnader med färg finns det ett gäng stickare som lämnar personliga spår efter sig genom att sticka in lyktstolpar och annat på offentliga platser. Kul grej! Vi såg detta även i Norrköping på ett par ställen. Och så på denna lilla byggnad som står intill Stora Alvaret på Öland.

Till höger: Utsikt från Karlevi Hpl.
Under: "Klotter" gjort med sticknålar.

Dagens program är inte spikat ännu, kanske blir det lite mer cachingletande. Då kan man hamna på de mest oväntade ställena.

Inga kommentarer: