onsdag 29 april 2009

Hexxa på inskolning för nya hundjobbet

Hexxa, Kaiser och Käck spanar ut från köket på Hundhuset.

Det är mycket nytt att upptäcka i en valps värld. Lilla Hexxa har fått uppleva flera olika nya miljöer de senaste dagarna. Som hund på en hundskola får man självklart följa med och jobba. Hexxa är lite för ung för att arbeta ännu, men har nu påbörjat sin inskolning.

På tisdagen följde hon med till Hundhuset i Luleå där jag hade lektioner för två valpkursgrupper. Hexxa fick spana in en massa hundar av alla storlekar. Spännande! Innan kurserna hann hon också träffa kullsyster Hazta, som kom förbi och hälsade på med matte Lisa och bergern Doris. Systrarna hade en rolig lekstund, men lät ibland som riktiga ragator mot varandra. Det finns minsann temperament hos de brudarna!

Hexxas kullsyster Hazta kom på besök.

Den enda bilden där båda syrrorna nästan syns helt. De flesta bilderna blev på halva hundar...

Söta Doris var med för att hålla koll på nya flockmedlemmen.

I dag har Hexxa varit med på en doggywalking i stan. Hon fick sitta i min bärväska under promenaden som var för lång för att hon skulle få gå själv. Vi gjorde ett stopp vid min förra arbetsplats, Piteå-Tidningen för att visa upp oss och möttes av ett glatt gäng tidigare kollegor. Hexxa charmade förstås alla! Efter stadspromenaden hälsade vi på hos min mormor, som gärna ville beskåda underverket. Mormodern blev också överförtjust i henne.

I kväll var Hexxa med under en konsultation här hemma med ett par blivande hundägare som ville ha råd inför hundvalet. Men då var hon trött efter en lång och händelserik dag och sov sött under köksbordet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det måste vara underbart att som liten valp hamna i familj/flock som Hexxa gjort, så spännande att få följa med överallt.
Inte förvånande att hon drar till sig den totala uppmärksamheten då ni är ute! Härliga bilder!