söndag 26 april 2009

Hexxa möter Atlas och tycke uppstår

Den snygge fransosen Atlas kom på visit i dag.

Det har varit en spännande och rolig dag för valpen Hexxa.

På eftermiddagen kom Pelle på visit med sin franska bulldogg Atlas, 6 månader. Jippie! Äntligen någon som vill busa, tyckte Hexxa, som genast satte de synålsvassa i Atlas. Hjälp, vilket litet monster vi har fått hem! Tur att Atlas är både tålig och snäll. Emellanåt hamnade det lilla rivjärnet också i underläge, men hon hade ingen lust att ge sig utan sprattlade, morrade, tuggade och var snart på tassarna igen. Atlas verkade också väldigt road av leken, som pågick en bra stund.

Efter att ha vilat ett par timmar var det dags för nästa nya upplevelse. Hexxa fick följa med till ridhuset och den sista agilityträningen där. Hon följde med stort intresse hundarna som hoppade och sprang på banan. Det verkar lovande! Hon upptäckte också (helt själv) att hästskit är en delikatess som heter duga!

När vi kom hem trodde jag att batterierna definitivt skulle vara urladdade, men Hexxa orkade härja runt ett ganska bra stund innan hon sjönk i hop i en pälshög på golvet. Nu ska jag väcka henne för sista kvällskissningen och sedan blir det nattning.
Spana in det första mötet med Atlas:

Det började lite lugnt...

... men snart gick den lilla häxan till attack...

... och satte tänderna i Atlas. Här verkar hon fått ett grepp om hans öra.

Här har hon fått honom på fall (eller om han var gentleman och lade sig själv).

Hexxa smakar på ett hundben.

Det lilla monstret tog en rejäl tugga av småfrallan.

Men ibland fick Atlas också ett grepp om Hexxa.

En svalkande paus i leken.

Snart: på'n igen!

5 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Finns det något roligare och mer underhållande att titta på än valplekar...

mari sa...

Du ville ju ha ett litet rivjärn... ;)

Yvonne sa...

Hehehe! Ja, ett rivjärn har vi allt fått =)

Hon är orädd, framåt, har start vilja och mycket livligt temperament. Hon är perfekt!

Marie Louise sa...

Jag hade tänkt avvakta tills jag varit på rasträffen med att anmäla mig till Piteå. Vill se lite hur det går där först. Men är det så att du tänker dra ihop till en liten rasträff så kommer jag, oavsett om jag ställer eller inte

Eva W sa...

Vilka härliga bilder.. Läste i Marie-Louise blogg att du funderade på att dra ihop en bergerträff med utställningen i Piteå. Har funderat på samma sak.. Skulle kunna hjälpa till med planeringen om det blir av...