tisdag 28 oktober 2008

Det blev en hungrig kines

Jag säger som Gert Fylking: Äntligen!
Bilproblemet är löst. Snart.

Efter att ha ägnat åtskilliga timmar åt letande har vi till sist hittat en bil som passar oss. Hittade faktiskt ett alternativ som båda är nöjda med, en slags kombination mellan vanlig kombi och flexibil (familjebuss). Det vill säga en väldigt flexibel kombi med rejält lastutrymme.

I dag blev det affär. Bilen, en Peugeuot 308 SW, är beställd och kommer hem till oss om 19 dagar!

Till en början tänkte vi oss inte alls köpa en ny bil. Vi har varit helt inställda på att köpa begagnat. Men efter mycket jämförande, räknande och research har vi kommit fram till att vi faktiskt får mycket för pengarna med denna bil.

Skillnaden mellan de begagnade bilar som passar våra behov och denna blev inte så stor kostnadsmässigt. I vart fall inte om man tar med i beräkningen att denna bil är otroligt bränslesnål och inte kommer kosta ett öre i reparationer, service eller besiktningar de närmsta åren. Skatt och försäkringar är inte heller jämförelsevis så dyra.

Förutom att den i billig i drift, får vi en praktisk, säker och snygg bil. I varje fall om du frågar mig. Någon bilreporter skrev att utseendet på fronten liknar en hungrig kines med mustasch... hahaha! Smaken är som baken.

Så nu nu väntar vi med spänning på den nye fransmannen (eller kinesen). Det blir en tid som förmodligen kommer att kännas lång. Väldigt lååång...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Peguot är så bra! Vi har en hemma vi med!
Men istället för att kalla den kines har vi valt att kalla den för "peguot angry", just med tanke på lysena :P

Yvonne sa...

Kul att höra =)
Det var ganska passande uttryck. Peugeot ser onekligen lite kaxigt flinande arg ut i ansiktet. Samtidigt är baken på vår modell vänligt rund och god.
Om nu en bil kan ha ansikte och bak... hahaha!

japp sa...

Hej Yvonne.. guu, den var ju superfin. Äntligen är de bestämt då.. så roligt me nytt, å de är jättefina peugot-bilarna..å snåla å köra har man hört.
Önskar er lycka till då me den, å ni längtar ju me spännning efter "kinesen" me andra ord då..hahahaha. kram på er. Helén, Lowiz, Bianca å Lily.

Anonym sa...

Hej Hej !! Sorry att lunchen blev bortslopad idag :-(. Hoppas på bättre tur nästa gång och inga vindkraftverk som ska resas.... Kul kul kul med ny bil, grattis! Peugeot körs ganska ofta av taxichaffisar för att de är driftsäkra,snåla på bensin och hyfsade i pris...Så ni kan nog luta er tillbaka i soffan och känna lugnet:-)Däremot måste Renault senic vara måndagsexemplaret av fransmännens bilar.Fråga Gugge vad han tycker om våran jeeep !!! ?? Den bara dog 20 gånger på väg till och från Dragaliden idag:-(. Spännande resa vill jag lova. Inget är som väntans tider.... Kom förbi och visa när fransmannen kommit till stan. Kram Maria