tisdag 30 december 2008

Fantastiska hundar i människans tjänst

Tv-program som handlar om hund har hittat sin trogna publik. Hundintresserade slukar det mesta som visas i ämnet. Tyvär är många program inte bra. Kombinationen hund och underhållning blir sällan lyckad.

Men det finns ett program jag tycker är roligt att se; Dogs With Jobs av National Geographic Channel, eller Hundjobb på svenska. Lyckades i dag pricka in några reprisavsnitt som TV4 + hade den goda smaken att visa.

Här visas hundar som de utför en mängd olika uppgifter i människans tjänst. Det är hundar som vallar, vaktar, skyddar, tröstar, hjälper handikappade eller använder sin nos för att hitta minor, försvunna människor, narkotika eller något annat viktigt.

I ett av de program som visades i dag fick tittarna lära känna Mike, en hollandse herdershond som jobbar för FBI. Mike är tränad i att leta efter falska dollarsedlar. Han utför ivrigt sitt jobb för att belönas med en lekstund. I programmet visades hur Mike hittade väl undangömda sedlar på ett kontor samt på en person som befann sig i en park bland många andra. Imponerande.

Exakt hur han bär avslöjades inte. Hunden är ju faktiskt en hemlig agent!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Svejsan.
Tänkte bara säga hej.
Det är ju nyårsafton imorgon, så jag tänker bara på er...

Ha ett gott slut! & ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Hoppas vi ses snart, det var alltför länge sedan sist.
Kramar från Kurre m.familj

Yvonne sa...

Hej Kahrin!
Tackar för hälsningen! Hoppas att ni har haft en bra jul. Vi tänker på er också och vill gärna träffas. Nyårsaftonen hos oss blir lugn i år. Måns jobbar både nyårsafton och nyårsdagen.
Nyårskramar och Gott Nytt År!