torsdag 11 december 2008

Brev till Tomten


Kära Tomten!

I år behöver du inte komma hem till oss på julaftonen. Vi har på allvar bestämt oss för att inte köpa några julklappar denna jul. Visst är det väldigt roligt att ge och förstås även få presenter. Men saker är ju inte det viktigaste i livet och vi har alla redan hunnit skaffa oss det vi behöver. Allra mest betyder det att träffas och umgås med nära och kära.

Varje år överträffar julhandeln tidigare rekord. Förmodligen blir det så också i år, även om det talas om finanskris i världen. Eftersom jag mycket sällan köpt julklappar tidigt hamnar jag alltid i julhandeln (som förövrigt startar allt tidigare för varje år). Julhandeln är hysterisk med sjukt långa köer, svettiga butikslokaler, stressad personal, skrikande barn och skränande bakgrundsmusik. Några timmar i julhandeln och panikångesten är nära. Köp, köp, köp!!!

I år känner jag istället ett lugn inför julen. Det är en fin högtid. Synd att den för så många bara betyder stress och överkomsumtion istället för frid och ro. Visst kan man unna sig och varandra något extra till jul men glöm inte bort att ge varandra tid. Det är den finaste gåvan.

Så därför behöver du inte komma i år, Tomten. Ge Tomtemor lite extra omtanke istället. Hon skulle säkert uppskatta en värmande glöggmugg framför den öppna spisen. Hej på dej!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håhåhååå, jag känner en tomtemor som tycker att värmande en julglögg är smaskens att smutta på i vinterkylan(ska med glädje framföra detta).
Jooo kära barn du kommer nog att få en rofylld jul och så skönt att slippa inochutspringet i affärerna, bara sitta och rulla tummarna och äta vaniljpraliner och sen träffa sina mest älskade!
Tomtenissen

Yvonne sa...

Ja, rulla tummarna, äta vaniljpraliner och umgås med mina nära låter som en riktig toppenjul!