söndag 3 augusti 2008

I natt bor vi bland tomtar och troll

Landsbygdsidyll i Uppland.

Från Nyköping körde vi till min kära släkting Jenny och sambon Mattias mysiga torp utanför Tierp. Där tillbringade vi gårdagen och natten. Vilket härligt ställe de fått tag på mitt på den uppländska landsbygden!

Käkade en trevlig middag på "Brorsans krog" i Tierp. Av menyn att döma hade Brorsan inte förnyat sig sedan 80-talet. Men överraskande nog var maten riktigt god!

Vid lunchtid kopplade vi på vagnen och drog vidare igen. Hela gårdagen och denna dag har det regnat. Det gör ju inte särskilt mycket när man sitter i bilen. Det är faktiskt skönare att åka bil i regn än gassande sol (även med ac i bilen). Men när man ska ta paus för hundrastning är det förstås inte lika trevligt i regn som i solvärme.
Ovan: Jenny och Järv i trädgården.
Ovan: Röjning med motorsåg ger starka muskler, påstår Mattias.
Nedan: Tittut! Järv, 2 år, kikar fram.

I natt sover vi utanför Härnösand. Det på Antjärns camping, som vi också bodde på första natten på semesterresan. De holländska ägarna var lika entusiastiska denna gång över att få nya gäster.
De verkar ha någon konstig böjelse för modeller av olika saker. Genom servicehusets kök löper en modelljärnväg. I receptionen står ett minitivoli som snurrar och låter. För att inte tala om alla tomtar, troll och andra prylar som finns lite överallt här. Mysko... Ska smyga ut med kameran i morgon och försöka fota lite innan vi åker.
Bilden: Ett minne av Öland; kroppkakor till lunch i husvagnen.

1 kommentar:

Anonym sa...

...men då borde ni ju vara hemma snart...
Vi synes!!!