torsdag 7 augusti 2008

400 mil genom sommarlandet Sverige

Höga Kustenbron mitt i landet är imponerande!

Hemma igen. Drygt fyrahundra mil har vi åkt genom vårt vackra sommarsverige. Det har verkligen varit toppen. En semester med sol, värme, bad, shopping, god mat och dryck, upplevelser och avkoppling. Vad mer kan man önska? Inte mycket om du frågar mig =)

Vi anlände i Piteå på måndagskvällen efter att ha stannat en del efter vägen. Gårdagen gick åt till diverse pyssel och att "acklimatisera" sig i huset igen. Efter att ha bott i en fem meter lång husvagn kändes villan på 120 kvadrat plötsligt som ett slott. Skönt med lite mer utrymme och skönt att komma hem. Men jag kan inte låta bli att sakna Öland.

I dag har vi varit på Noliamässan. Spanade in årets modeller av husvagnar. Kunde konstatera att årets inredningstrend är svart. Färgen används på textiler, lister, luckor och vit(!)varor. Snyggt, men något jag tror kommer att kännas helt omodert om bara ett par år. Sveriges mest sålda husvagn, Hobby, fortsätter sin egen trend. Här liknar inredningen en nattklubb på glada 80-talet, eller möjligen en svit på Pite havsbad (som inte är känt för sin snygga inredning).

En annan trend på årets Nolia är kvistarna. Förra mässan i Piteå slog de igenom stort. Överallt sågs besökare som bar på stora, spretande och rätt anskrämliga kvistar pyntade med blommor och blad av naturliknade material. I år verkar kvistarna fortfarande vara en storsäljare. Dessutom hade de vidareutvecklats till att även omfatta belysning! Och det i själva kvisten/blomman/bladet. Mamma mia!

Lite shopping blev det för oss också. Nybakade glödkakor och rökt älgkött - mums! Godoftande grejer från Lush - mmmm! Dessutom ett kit städprodukter. Jo, du läste rätt! Hittade en sopborste som kan användas till allt, liksom de flesta "fantastiska" produkter som demostreras på mässa. Men den här universalborsten verkade vara verkligt effektiv för att samla ihop djurhår.
"Prova och lämna igen om du inte blir nöjd", lovade försäljaren.
Jag lovar. Här ska borsten få sig en hård match!

Till sist. Några udda upplevelser från resan:


Det snurrar, blinkar och låter. Denna plåtmodellen av ett tivoli står i receptionen hos Antjärns camping. Skulle bli galen av att jobba där...

Ägarna till campingen gillar modeller. Här en egenhändigt byggd modell av en bil med husvagn.

Har man passerat Härnösand kan man inte undgå att se Pehrs maskin. Mitt på en gigantisk plan står fem maskiner på prydlig rad. Aldrig fler.

Måns hittade ett fort i skogen. Fortet var gömstället för en cache. Geocaching är en sport/spel där man kan vänta sig det oväntade.

Inga kommentarer: