måndag 11 augusti 2008

Agility är glädje och adrenalin!

Glädjen hos den här agilityhunden går inte att ta miste på!

Det är små marginaler i agility. Det är inte ovanligt att hundradelar i tid är avgörande för seger, cert eller championat. En aldrig så liten rörelse kan skicka hunden på fel hinder och leda till diskning istället för felfritt lopp.

Dessa små marginaler är också en stor del av charmen och spänningen med sporten. Under helgens tävlingar i Åsele och Strömsund fick jag både uppleva detta själv och se andra göra det. Marginalerna räckte inte till prispallsplaceringar, men strax under.

I helgens sista lopp, hoppklass tre, kostade en vid sväng oss förmodligen de 29 hundradelar som gav tidsfel istället för nollat. I samma klass blev det diskning för helgens vinstrikaste ekipage när föraren inte var tillräckligt tidig och tydlig i en sväng.

Visst kan det kännas snöpligt att riva sista hindret i ett annars bra lopp eller missa certet med sju hundradelar... Men en annan gång stämmer allt perfekt. Då känns det helt fantastiskt!

Känslan av att genomföra ett lopp i full fart, men ändå hitta ett samspel med hunden är oslagbar. Att se glädjen hos hunden som älskar agility är underbart! Att först planera och ladda för ett agilitylopp och sedan genomföra det i full fart ger dessutom en rejäl adrenalinkick.

Så länge agility handlar om att ha roligt tillsammans gör det inte så mycket om inte marginalerna var på vår sida. Nästa gång kanske de är det...

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har blivit utmanad! Se min blogg dvs...