fredag 25 april 2008

Semester och skattjakt

Vår nya husvagn ska få komma ut och resa i helgen.

En inbokad helgkurs blev inställd med kort varsel och plötsligt blev jag ledig. Vad gör man en ledig helg? Vi hade ju ställt in oss på lite avkopplande husvagnsliv och snopet att gå miste om det. Så därför tar vi nya husvagnen ut på en tur!

Det bär av söderut, till Umeå. På planeringen står triathlonträning, hundträning, promenader, läsning, filmtittande och geocaching.
Geocaching är kanske en underlig fritidssyssla, men måste erkännas, väldigt underhållande. Kort sagt är det en modern skattjakt där man använder GPS istället för karta och letar plastburkar istället för guldkistor. Folk runt om i världen gömmer plastlådor med varierande innehåll (som egentligen inte har någon betydelse) och publicerar sedan koordinaterna till geogömmorna. Gömmans tillgänglighet graderas efter svårighet och terräng.

Cachen läggs gärna på en vacker eller intressant plats, eller på ett svåråtkomligt och spännande ställe. För att hitta gömman får man ofta klättra, klänga och klura en hel del. Det är helt klart ett roligt sätt att rasta hundarna på! Dessutom kommer man till platser man sannorlikt inte gjort annars.

Undrar vilka gömda skatter som Umeå döljer...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Yvonne! Vad kul att se att även du hittat ut i bloggvärlden! Hur ser dina dagar ut nu för tiden? Jag börjar vara riktigt sugen på ett rejält agilitypass! Julie också för den delen. ;) Hur ser det ut på bruks, går det att träna på planen där? Har den tinat fram?

Yvonne sa...

Hej Frida! Kul att du tittar in. Japp, agilityplanen är framtinad och går att använda. Har inte hunnit träna där ännu, men en annan instruktör i klubben kör en kurs för fullt. Vi har dessutom fått nya hinder - jättefina!

Vi kan väl ta ett pass någon dag? Jag jobbar ju mycket kvällar, men har ledigt dagtid. Hör gärna av dig när du har tid och lust för träning.