fredag 25 april 2008

Den smarta dvärgen


Han är smart den lilla dvärgen!

Grundfärdighetsträningen går vidare och i dag lärde lärde sig Kaiser på att backa upp på en träkloss med båda bakbenen. Kolla! Shejpingutmaningen är snart i hamn!

Det är inte heller så mycket kvar på de grundfärdigheter vi har i läxa tills nästa tillfälle på Caniskursen. Systemet går ut på att hunden helt frivilligt och utan några hjälper erbjuder beteenden som tränaren fångar med en klicker.

Det kan till exempel vara att sätta, ställa eller lägga sig framför mig både när jag står stilla och när jag backar. Kan också vara att trampa på en musmatta eller dutta nosen mot en post-it-lapp. Dessa små färdigheter blir grunden till färdiga moment inom lydnad, agility och andra hundsporter. Fiffigt!
För att få hunden att erbjuda dessa beteenden gäller det att pröjsa med något som jycken vill ha. Kaisers belöningar är kanske lite ovanliga för en hund. Han jobbar nämligen glatt och villigt för små kulor kattmat, varvat ibland med lite böcklingpastej. När han varit extra duktig kommer Superbelöningen fram: en kattleksak (liten pälsklädd mus som piper).
Hoppas bara inte att han drabbas av personlighetsklyvning! Mjau!

2 kommentarer:

Anonym sa...

*fnitter* Har lagt in er som bokmärke och tänker läsa & fnittra ofta till dina inlägg. Kan berätta att jadie också älskar kattleksaker. De överlever sällan mer än någon minut (katter tycks inte gnaga på sina leksaker trots sina vassa tänder) men vilken minut av ren och skär lycka!

Yvonne sa...

Hej Maria och välkommen hit!
Kul att höra att Jadie också gillar kattleksaker. Fårvånande nog är Kaiser väldigt försiktig med sin pälsmus. Men den är tydligen väldigt rolig!