tisdag 6 juli 2010

Söt som honung och smart!

Lycka lever campingliv.

Det är verkligen härligt att ha valp igen! Lycka är en ständigt glad valp som är mycket nyfiken på omgivningen. Att se henne upptäcka världen är riktigt roligt. Hexxa tycker också att den där lilla saken är rolig. De båda tjejerna turas om att jaga varandra, brottas och kampar med samma leksak.

Under helgen har lilla Lycka fått se nya delar av den stora världen. Vi har varit på agilitytävlingar i Gällivare och bott i husvagn på BHK Malmens parkering. Lycka fann sig snabbt i den nya miljön och verkade trivas med campinglivet. Hon har skött sig riktigt bra - sovit gott, ätit bra, busat, kelat och passat på att gå på toan varje gång hon var utomhus.

I kväll har hon varit med på jobbet på Hundhuset i Luleå. Ny miljö och nya hundar igen, men inte heller denna gången var det något problem.

När kurserna på Hundhuset var över (miniagility och klickerkurs) började jag jobba med att klicka in Lycka. Det tog inte lång tid innan hon förstod att klickljudet betydde något positivt. Snart lyckades jag också fånga ögonkontakt. Lycka insåg snabbt att hon kunde få mig att låta med den där klickermanicken och sedan ge henne godis. Det bara genom att titta på mig!

Det kommer att bli riktigt kul att träna henne. Hon har redan lärt sig lystra till sitt namn, är följsam utan koppel och kommer bra på inkallning.

Så Lycka är inte bara söt som honung, utan även en smart liten tjej!

2 kommentarer:

Eva W sa...

Lycka är bara för härligt.. Roligt att se henne en snabbis igår. Även om Englan tyckte att hon var en läskig typ!

Anna K sa...

Men åhhh en till! Vilken söt liten flicka ni har fått hem.