fredag 12 juni 2009

Nu har årets SM startat

Karlskrona har bjudit på skyfall i flera dagar. I dag har det dock mestadels varit uppehåll. Årets SM för Agility- och lydnadshundar har startat med veterinärbesiktning, parad, invigning och lottning. Alla arrangemang hålls på Karlskrona BKs klubbområde, som är riktigt mysigt.

I dag har det varit lugnet före stormen för de tävlande. Arrangörerna har däremot haft fullt upp. Bland annat fick de flytta ett serveringstält sedan de senaste dagarnas vattenmängder orsakat översvämning i det.

I år hålls ingen kamratfest på fredagen. Lördagens bankett är också skippad och ersätts av en grillfest. Arrangörernas syfte är att försöka ge SM:et en gemytlig stämning på klubbnivå. Med det hoppas man också att det ska bli lättare att få tag på framtida SM-arrangörer.

En annan nyhet är att tävlingen inte längre har en kvaldag. I år kör de tävlande ett hopplopp på lördagen och ett agilitylopp på söndagen. Det gäller alltså att satsa fullt ut i alla lopp om man ska hamna i topp. Tanken med ändringen är dels att arrangemanget ska få rimliga start- och sluttider eftersom långt fler hundar än tidigare har kvalat in. Dessutom har publiken i år möjlighet att se alla lopp utan några krockar, vilket jag tror höjer SM-stämningen. För de som vill satsa på att tävla i landslaget liknar detta SM de stora mästerskapen i sitt upplägg.

I morgon går alla hoppklasserna. Först ut är lagen som startar med medium, därefter small och large. De individuella hoppklasserna körs efter samma startordning. På söndag blir avgörs tävlingen med agilityklasserna.

Väderprognosen lovar tyvärr regn i morgon. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa. Man kan ju i alla fall hoppas på duggregn istället för skyfall...

1 kommentar:

Laila sa...

Hoppas ni klarar Er undan regnet, hör hemma öser det ner för fullt!!!!
Kram!