onsdag 3 juni 2009

Blocket nästa?

Kvällstrött? Nej, valpen Hexxa lade nyss in överväxeln och ruschade runt som en liten toka. Blicken riktigt lyste av BUS! Kaiser, som hade krypit in under ullfilten för kvällsmys blev första målet. Grinigt morrade den knöliga filten när valpen hoppade och bet i den. Jättekul!

Käck var inte heller på lekhumör trots flera attacker från fröken. Den grånosade 10-åringen muttrade bara surt och vände bort blicken. Men skam den som ger sig! I soffan satt husse och surfade på nätet. Ja! Han vill säkert leka tänkte valpen, som lyckades ta sats för att klara språnget upp i soffan.

Med laptopen i knät och en bitande och busskällande valp i ansiktet började husse genast famla efter tangenterna för att slå in adressen till Blocket. Högt mumlade han annonsformulerigen: "Galen valp bortskänkes, hämtas snarast!"

Innan han hann börja skriva erbjöd jag hundarna lite kvällsfika i köket, några hundkex, för att rädda husfriden och hussen. Det stoppade den vildas framfart för ett tag. Tills hon fått bajsa på golvet och sedan kunde sätta full fart igen. Attans! Jag anade att det var dags och hade redan varit ute flera gånger i regnet med henne. Men utomhus fanns det betydligt roligare saker att göra än att gå på toa.

Efter att ha bråkat våldsamt med en hundpläd har nu batterierna laddats ur. Till slut. Hexxa har slocknat på den dödade pläden och är världens sötaste igen. Nu ska jag ta min valp och gå till en trappa upp till sovrummet. Godnatt!

Ljuvligt galen valp.

2 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Oj vad fort man glömmer hur det var med en liten valp i huset.... Nu för tiden är det tidiga mornar som är värst... ingen i huset ska sova efter kl 5 tycker Iza. Det spelar ingen roll vilken tid vi lagt oss. Klockan 5 ska alla vakna. Då börjar hon med att köra igång Mimmi, därefter blir katterna väckta i tur och ordning, sen måste matte upp och fixa frukost och husse ska minsann inte ligga och dra sig....

Yvonne sa...

Hahaha, vilken bustjej =)

Hexxa har faktiskt lärt sig att det inte är någon idé att kliva upp så tidigt. Hon brukar vakna vid 7-8-tiden och väcka mig med några glada slickar i ansiktet (jo, hon sover i sängen). Efter lite pusskalas drar jag på morgonrocken och sedan bär det iväg ut på gården för morgonkissning och hämta in tidningen. Sedan går vi och lägger oss en stund till. Mysigt!