Vi har smakat årets Blossaglögg i kväll och gjort tiramisu till morgondagens middagsbjudning för föräldrarna (där fick ni en liten tjuvkik på menyn). Tiramisu måste vara världens godaste efterrätt! Jo, glöggen var också bra.
Vi åt tiramisu för första gången på en italiensk restaurang i Grekland under en båtluff. Den var krämig, kafferik och sötgod med ett sting av alkohol. Hemma i Sverige igen skulle vi försöka göra tiramisu själva. Det var inte det lättaste. Inte för att receptet är så komplicerat, men på den tiden fanns inte savoyardikex att köpa i Piteå. Istället kom vi över ett paket under en semesterresa i södra Sverige som vi faktiskt lyckades få hem ganska hela. Mascarponeosten fanns till sist att hitta på en butik i stan.
Jag minns att vår tiramisu blev god, men vi har konstigt nog inte gjort om rätten sedan dess. Fram tills i kväll. Numera finns ingredienserna i nästan vilken sketen matbutik som helst. Se där, ett tidens tecken på att globaliseringen även nått Piteå =)
Inspirerade av tv-kocken Nigella har vi spetsat vår tiramisu med Baileys istället för masalavin. Prova gärna hennes recept. Tror det blir en riktig höjdare. Längtar redan ...
fredag 28 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag lovar...tiramisun blev absolut en riktig höjdare(första gången vi åt hemmagjord) som hela den övriga buffén 3 olika soltorkade skinka/korv smaskens, och pajen helt ljuvlig namnam och både gröna och svarta oliver och salladen mm mm.
Tack tack!
från mätta föräldrar E och H
Varsågoda! Roligt att det smakade :)
Skicka en kommentar